Dutch Barn, The Cotswolds

Awarded 2011 Local Authority Building Control (LABC)

West of England Region (Small Housing)

 

Mitchell’s Barn a live-work unit completed as part of an Enabling Development application at the heart of a tiny Cotswold village. The partially filled steel-frame structure draws from a modest pallet of materials and replicates a dutch barn that previously occupied the site.

 

The subtle tones of the pigmented green zinc roof curve above framed panels of rough-sawn larch, profiled to echo traditional hit-and-miss boarding. An open-plan living space positioned at first floor affords stunning views over the neighbouring stone barns to the open countryside beyond. The impressive barrel-vaulted volume extends through a full-width sliding/folding glazed screen onto a covered terrace. The terrace allows the end bay to be left open and for the structure to retain its incidental presence along the country lane.

 

Tyack Architects Ltd   |   The Mann Institute   |   Oxford Street   |   Moreton-in-Marsh   |   Gloucestershire   |   GL56 0LA

Registered in England: 4153805   |   VAT Registration: 770629416

 

Copyright © 2017 Tyack Architects Ltd